Wij delen onze passie graag met jou...

ontdek onze recepten...

Vietnamese noedelsoep

VIETNAMESE NOEDELSSOEP (PHO BO)

“Bij Haven proef je lokale gerechten in hun meest authentieke vorm, lekkers van ver weg maar ook van dichterbij, met aandacht voor eigen streekproducten en seizoensgebonden ingrediënten.”

Recept (uit Hanoi Streetfood)

Ingrediënten (rundsvleesbouillon)

  • 5,750 l water
  • 2,25 kg rundbeenderen
  • 750 gr rundvlees (goedkopere kwaliteit), 2 stukken
  • 6 cm gember, licht geroosterd
  • 2 uien, gepeld en licht geroosterd
  • 80 ml vissaus
  • 3 EL suiker
  • 8 à 10 steranijs, licht geroosterd
  • 6 kruidnagels, licht geroosterd
  • 1 TL zout

Ingrediënten (noedelsoep)

  • 150 gr rundvlees (filet mignon)
  • 450 platte witte rijstnoedels, geweekt in lauw water, enkele minuutjes gekookt en uitgelekt, vergezeld door:
  • 1/2 ui, fijne reepjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 kopje gewone koriander
  • 0.5 kg sojascheuten
  • 10 takjes Thaise basilicum
  • 10 takjes lange koriander
  • 6 Thaise chili’s
  • 1 limoen, in fijne partjes
  • vers gemalen peper

Stap voor stap!

Spoel de rundbeenderen goed onder stromend water of kook ze 5 minuten in water om vuil te verwijderen. Breng in een grote kookpot het water aan de kook samen met de rundbeenderen en de 2 stukken rundvlees. Voeg er de geroosterde ui, gember, vissaus en suiker bij.

Haal na 40 minuten 1 stuk rundvlees uit de bouillon, dompel eventueel 10 minuten onder in koud water (om uitdrogen te voorkomen), laat uitlekken en snij in fijne reepjes. Voeg na 1,5 uur de steranijs en kruidnagel toe en laat een half uur meekoken. Zeef de bouillon en plaats de rundbeenderen en stuk rundvlees terug in de bouillon. Werk af met zout.

 

KOOKBOEKEN