Wij delen onze passie graag met jou...

ontdek onze recepten...

Escargots in currysaus

BALITONG

“Bij Haven proef je lokale gerechten in hun meest authentieke vorm, lekkers van ver weg maar ook van dichterbij, met aandacht voor eigen streekproducten en seizoensgebonden ingrediënten.”

Recept (uit Singapore & Penang street food)

Ingrediënten

  • 450 gr escargots, 2 uur geweekt in water, gespoeld
  • 150 ml water
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 lookteentje, fijngehakt
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el belacan
  • 1 stengel citroengras, witte gedeelte, diagonaal gesneden
  • 1 el currypoeder
  • 1/2 el suiker
  • 1/2 tl witte peper, gemalen
  • 1/2 tl zout
  • takje curryblaadjes

Stap voor stap!

Doe de olie in een kookpot en fruit de gember, look, belacan, chilipoeder tot aromatisch. Voeg het currypoeder, het water, het citroengras en de escargots toe. Zet een deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Breng op smaak met de peper, zout en suiker en de curryblaadjes.

Goed om te weten

Voor een meer romige saus vervang het water door kokosmelk.

 

KOOKBOEKEN