“Beleef je een sensoriële voormiddag met pure kwaliteitsthee en aangepaste hapjes uit onze wereldkeuken.”
Tijdens deze workshop neemt theesommelier Jozefien Muylle je mee op een tour doorheen de wondere wereld van Aziatische theeën. Leer over de eeuwenoude theecultuur, de verschillende soorten theeën en hun unieke smaken.
De workshop bestaat uit twee delen: in een eerste deel krijg je uitleg over de verschillende soorten thee, hun productiewijzen en smaakprofielen. Daarna ga je zelf aan de slag: je zet verschillende theeën en wordt uitgedaagd om ze te koppelen aan verschillende hapjes. Een eerste aanzet voor food pairing dus.
Deze workshop is vegetarisch.
Wat
Thee degustatie en workshop, in groep
Format: informatie- en proefsessie gekoppeld aan hands-on theeworkshop met snacks
Chef: Jozefien Muylle (De Natuurlijke Weg van de Thee), Tine & Stijn
Taal: Nederlands
Menu
Theeën:
Oolong thee - Da Hong Pao (China) & Lishan (Taiwan)
Groene thee - Sencha (Japan)
Witte thee - Bai Mu Dan (China)
Rode thee - Autumn crescendo full leaf (India)
Pu-erh - Sheng pu-erh (China)
Hapjes:
Hiyayakko - koude zijden tofu met toppings
Wakamesalade met tahini
Lotuswortelchips
Gyoza
Zwarte chocolade
* Het menu is indicatief en kan wijzigen in functie van beschikbare ingrediënten.
Inbegrepen
Prijs: 60 €
Ingrediënten & materiaal
Verschillende theeën en hapjes
Water