“Maak je eigen miso en ga er zelf mee aan de slag”
Tijdens deze unieke workshopreeks leer je de ins & outs van het maken van miso onder begeleiding van topchef Kyle Boland van Boland Ferments.
Miso is een Japans gefermenteerd product dat siert in eenvoud. Maar wie zich reeds aan dit proces waagde, weet dat er wel wat valkuilen zijn. Achter die eenvoud schuilt een kunst om een mooi resultaat te bekomen. Chef Kyle Boland ontleed voor jou de techniek. Nadien neem je je zelfgemaakte miso mee naar huis.
Drie maanden later, op 12 mei 2026, nodigen we je uit voor een volwaardige kookworkshop om met je eigen miso en seizoensgebonden ingrediënten aan de slag te gaan. Klik hiervoor de add-on aan.
Deze workshop is vegetarisch.
De workshop vindt plaats in het Engels, met Nederlandstalige ondersteuning.
Neem een eigen voorraadpot mee.
Wat
Kookworkshop, in groep
Format: informatie- en proefsessie gekoppeld aan hands-on miso maken
Chef: Kyle Boland (ex souschef van o.a. Chambre Séparée)
Taal: Engels (met Nederlandstalige ondersteuning)
Breng mee
Glazen voorraadpot met beugelslot van 800 tot 1000 ml
Programma Deel 1
Welkom met huisgemaakte amazake
Informatie- en proefsessie
Maak je eigen miso van peulvruchten
Afsluitend gesprek met huisgemaakte gerst thee & een hapje
Inbegrepen
Prijs: 85 €
Ingrediënten
Kookmateriaal
Hapje en proevertjes
Dranken (amazake, gerst thee, water, koffie)
Programma Deel 2 (12 mei 2026 - 18u30)
Ga aan de slag met je miso en maak een integrale maaltijd:
Appetizers: spinaziedip - hummus - pekel
Seizoensgebonden soep met wilde knoflook en erwten
Hoofdgerechten: tomatensalade - gegrilde asperge met een twist op hollandaisesaus - geroosterde peen - krieltjes
Dessert: dessert o.b.v. rabarber en huisgemaakte gerst thee
Ieder gerecht heeft zijn eigen miso-insteek. Je kan je eigen miso gebruiken, maar chef Boland brengt zijn miso smakepallet mee waar u mee leert spelen.
Inbegrepen in dit menu:
Prijs: € 115
Ingrediënten en kookmateriaal
Maaltijd
Dranken (welkomstdrankje, 2 glazen wijn of limo, water)
Dit programma is volledig seizoensgebonden en kan wijzigen in functie van de beschikbare ingrediënten.