“5 smaken – 5 kleuren – 5 bereidingswijzen – 5 zintuigen”
Tijdens deze workshop leer je de traditionele Japanse keuken (washoku) kennen en stel je zelf een kleurrijke bento samen. We staan stil bij de kenmerkende smaken van dashi, miso en sojasaus. We leren hoe veelzijdig tofu is, en hoe je het krokant krijgt.
Deze workshop is volledig plantaardig.
Wat
Kookworkshop, in groep
Format: hands on
Chef: Stijn & Tine
Menu
Voorgerecht
Hiyayakko – koude zijden tofu met shiso en andere toppings
Poteto sarada – Japanse aardappelsalade
Miso kyuri – komkommer met misodip
Hoofdgerecht
Takikomi gohan – gekruide rijst
Tofu dengaku – krokante tofu steaks met miso, sesam en walnoten
Kabocha no nimono – gestoofde pompoen in sake en sojasaus
Ponzu shiitake – gegrilde shiitake met ponzudressing
Tsukemono – gepekelde groenten
Miso shiru – misosoep met aburaage en wakame
Dessert
Sojasausijs
Kohi zeri – koffie jelly
Mugicha – Japanse gerst thee
Sencha – groene thee
Inbegrepen
Prijs: 94 €
Ingrediënten
Kookmateriaal
Maaltijd
Dranken (welkomstdrankje, wijn of limo, water, thee)
Digitaal receptenboekje
Meebrengen?
gemakkelijke schoenen
cadeaubon, ivt