Terug naar alle evenementen

Kookworkshop (volzet) – Japans / balans in een Bentobox (plantaardig)

“5 smaken – 5 kleuren – 5 bereidingswijzen – 5 zintuigen”

Tijdens deze workshop leer je de traditionele Japanse keuken (washoku) kennen en stel je zelf een kleurrijke bento samen. We staan stil bij de kenmerkende smaken van dashi, miso en sojasaus. We leren hoe veelzijdig tofu is, en hoe je het krokant krijgt.

Deze workshop is volledig plantaardig.


Wat

  • Kookworkshop, in groep

  • Format: hands on

  • Chef: Stijn & Tine

Menu

Voorgerecht

  • Hiyayakko – koude zijden tofu met shiso en andere toppings

  • Poteto sarada – Japanse aardappelsalade

  • Miso kyuri – komkommer met misodip

Hoofdgerecht

  • Takikomi gohan – gekruide rijst

  • Tofu dengaku – krokante tofu steaks met miso, sesam en walnoten

  • Kabocha no nimono – gestoofde pompoen in sake en sojasaus

  • Ponzu shiitake – gegrilde shiitake met ponzudressing

  • Tsukemono – gepekelde groenten

  • Miso shiru – misosoep met aburaage en wakame

Dessert

  • Sojasausijs

  • Kohi zeri – koffie jelly

  • Mugicha – Japanse gerst thee

  • Sencha – groene thee

Inbegrepen

  • Prijs: 94 €

  • Ingrediënten

  • Kookmateriaal

  • Maaltijd

  • Dranken (welkomstdrankje, wijn of limo, water, thee)

  • Digitaal receptenboekje

Meebrengen?

  • gemakkelijke schoenen

  • cadeaubon, ivt

Cadeaubon

Boek nu

Vorige
Vorige
3 december

Kookworkshop (volzet) – Het Thaise geluksgevoel

Volgende
Volgende
15 januari

Kookworkshop Siciliaans: La Cucina Della Mamma